FC Oudewater – VFC 1 – 5

Bij vlagen konden de mannen van Oudewater de Vlaardingers aardig bijbenen, uiteindelijk won VFC verdiend en kunnen ze zich op gaan maken voor de volgende ronde in de VoetbalRijnmondcup. Met een overdonderend begin lieten de Oudewaternaren zien niet onder de indruk te zijn van het feit dat er tegen een tweedeklasser moest worden gestreden. Het eerste schot op het doel was na pakweg een minuut van Bart Griffioen, doelman Ketting het er grote moeite mee. In de vijfde minuut was het wel raak, na eerst de paal en de lat te hebben geraakt kwam de bal toch tegen het net (1-0.) Toen zakte het aan Oudewaterse kant wat weg. In de 16e minuut scoorde Jongejan met een kopbal de gelijkmaker (1-1) en twee minuten later was het de snelle nummer 9 met de fraaie naam Hors in ’t Veld die iedereen zijn hielen liet zien en de 1-2 aantekende. Met een mooie stiftbal scoorde Versteege 1-3 (25ste min.) In de laatste 10 minuten van de eerste helft werden de Oudewaternaren weer iets sterker, net als in de eerste tien minuten.

Hetzelfde beeld deed zich voor in het begin van deel twee van de wedstrijd, maar toen Van de Graaf de 1-4 maakte (55ste min.) was het weer gedaan met de weerstand, in zoverre dat er wel hard gewerkt werd door de Geelbuiken, maar het was het allemaal net niet. Arnold de Ruyter onderscheidde zich wel door een penalty te stoppen en Tim Goes schoot nog rakelings over het vijandige doel. Uiteindelijk waren de meest gevaarlijke aanvallen toch voor de Vlaardingers. Sven Rietveld kwam nog dicht bij een doelpunt maar vond doelman Ketting op zijn weg, Bart Griffioen zag kort nadat ook de 1-5 (87ste min.)was gevallen zijn inzet door een verdediger van het lijn gehaald. Een terechte overwinning voor VFC, maar wel ietsjes geflatteerd.