In een voor de toeschouwers vermakelijke wedstrijd met 7 goals ( waaronder 4 prachtige afstandsschoten), heeft JO19-2 een mooie en maar ook zwaar bevochten zege behaald. FCO was de betere in de eerste helft en leidde na 36 minuten spelen comfortabel met 3-0, maar tegenstander WDS wist de score in het 2e bedrijf gelijk te trekken. 5 minuten voor tijd wist Tim van Hoorn een slippertje in de Driebruggense verdediging af te straffen en de 4-3 eindstand op het bord te schieten.

De wedstrijd begon met een geïmproviseerde verdediging aan Oudewaterse kant. Het vaste centrale duo Peter Oudshoorn/Jorn Slootjes was afwezig en hun logische vervangers Bob Appels en Dave Schimmel waren bij aanvang nog op het hoofdveld actief bij de JO19-1. Na een tiental minuten stond dan eindelijk de op papier uitgevogelde opstelling in het veld. Tot die tijd was WDS 1 keer tot een gevaarlijk lijkende aanval gekomen, maar de doorkopbal was een makkelijk klusje voor doelman Lars Stafleu. Na 4 minuten was Oudewater voor het eerst gevaarlijk. Middenvelder Jurrian Goudriaan stuurde Jasper Kooman diep, maar die schoot in het zijnet. Even later was Jurrian zelf kansrijk, hij omspeelde in het strafschopgebied 2 tegenstanders, maar zijn schot in de kort hoek kon door de keeper worden gepareerd ten koste van een hoekschop. Deze door Stijn Slager genomen corner werd bij de tweede paal door Tim van Hoorn ingekopt, maar zijn inzet werd van de lijn gered. In de 7e minuut werd een WDS-aanval onreglementair afgestopt, maar de daaruit volgende vrije trap werd ver over geschoten. Een ingooi aan Oudewaterse kant bracht Jasper K op het middenveld in balbezit. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en liet een verwoestend schot los, dat als een granaat in de rechterbovenhoek insloeg (1-0, 11.) Na 17 minuten spelen, werd Jasper de Wit in de zestien bereikt, hij slalomde langs zijn opponent, maar zijn schot met buitenkant links miste voldoende kracht om de keeper te verontrusten. In de 20e minuut was de tweede Oudewaterse goal een feit. Jasper K veroverde de bal en ging een combinatie aan met Koen van Winden, welke hem vrij voor de keeper zette. Met zijn normaliter zwakkere rechter schoot hij de bal diagonaal onhoudbaar in de verre hoek (2-0, 20.) De tegenstander ging nu feller spelen en dat resulteerde in een zware overtreding van achteren op Jasper K en de overtreder mocht de dug-out opzoeken met een gele kaart en een 10-minuten-tijdstraf. Een paar minuten later was het weer Jasper K, die een schot op doel afvuurde, de keeper kreeg de bal niet klemvast en Koen kwam een teen tekort om daarvan te profiteren. Na een half uur spelen behoedde de WDS-keeper zijn team voor een grotere achterstand. Koen, diep gestuurd door Jasper K, kon alleen op de doelman af, maar die wist redding te brengen. Een minuut later vuurde Jasper K weer een kanonskogel op doel, die door de keeper maar net uit de rechterbenedenhoek gehouden kon worden. De meegelopen Jasper de W pikte de bal op en stelde Koen met een hakje in de gelegenheid om de score op te voeren, maar hij schoot recht in de handen van de inmiddels snel opgekrabbelde doelman. In de 36e minuut wisten de Oudewaternaren de score op 3-0 te brengen. Na (alweer) een hard schot van Jasper, dat door de keeper met de benen werd gered, was Jurrian er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken (3-0, 36.) 6 minuten voor rust lukte het WDS het aansluitingsdoelpunt te scoren. Een vrije trap werd door de verdediging niet goed weg gewerkt en belandde in de voeten van een Driebruggenaar. Die aarzelde niet en schoot de bal van 20 meter onhoudbaar via de binnenkant van de paal tegen de touwen. WDS bleek even daarna niet geleerd te hebben van de eerdere gele kaart, vlak na hun treffer liep een speler wederom tegen een prent aan, wegens herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. Consequenties voor de stand had dat verder niet, dus werd de kleedkamer op gezocht met, op het oog,  een geruststellende Oudewaterse 3-1 voorsprong.

WDS begon de tweede helft met een man minder (de tijdstraf voor de in de eerste helft gegeven gele kaart was nog niet voorbij), maar dat was niet te merken. Het leek er meer op dat niet FCO, maar WDS een man meer op het veld had. Ook het uitvallen van interim-aanvoerder Jasper K was hieraan debet, hij kreeg na rust al snel last van krampaanvallen. Zonder hem miste FCO toch wat agressiviteit op het middenveld. In de 53e minuut ging de WDS-rechtsbuiten er vandoor maar zijn terug gelegde voorzet kon ternauwernood door B-junior Bart Meuleman weg gewerkt worden, net voordat de spits kon in schieten. 5 minuten later speelde diezelfde rechterspits de bal cross op zijn kompaan aan de linkerkant, maar diens schot in de korte hoek werd door Lars gestopt en in tweede instantie werd de bal weg gewerkt. FCO had in deze fase van de wedstrijd een aantal veelbelovende aanvallen, maar de voorzetten waren te onzorgvuldig om de spitsen in goede scoringspositie te brengen. Na ruim een uur spelen verkleinde WDS de achterstand. De bal belandde na een lange aanval bij de rechterspits en die haalde net binnen de zestien met buitenkant rechts geweldig uit en zag de bal hoog in de verre hoek verdwijnen (3-2, 61.) FCO kon geen vuist maken, veel verder dan een schot van de in de rust ingevallen Jur Anbergen in de handen van de keeper kwam het niet.   In de 73e minuut leverde het overwicht van WDS de verdiende gelijkmaker op. Na een ingooi kreeg de al eerder genoemde rechterspits de bal en hij schoot vanaf de punt van de zestien de bal fenomenaal in de verre winkelhaak (3-32, 73.) Na nog een wanhoopspoging van Stijn (ver naast) leek de wedstrijd op een (terecht) gelijk spel af te stevenen. 5 minuten voor tijd werd de bal op het middenveld door Koen veroverd, hij zag vanuit zijn ooghoeken Tim van Hoorn diep gaan en verstuurde een scherpe pass. De bal leek door de laatste man van WDS onderschept te worden, maar diens sliding miste de bal volledig, waardoor Tim helemaal vrij voor de keeper kwam te staan. Hij benutte dit buitenkansje uiterst koelbloedig en bepaalde de einstand op 4-3 in Oudewaters voordeel.

De eerste punten in deze voorjaarscompetitie zijn binnen. De volgende wedstrijd staat gepland op  3 maart, dan speelt het team om 14.30 uur een uitwedstrijd in Gouda tegen ONA JO19-1.