De week voorafgaande aan de tiende competitiewedstrijd, was vooral een week van overleg. Aan de ene kant werd de ouders-app gebruikt om de verwisselde eigendommen tijdens het succesvolle internationale toernooi, weer bij de juiste eigenaren te krijgen. Aan de andere kant was het de leidingapp, waar alle personele problemen voor zaterdag diende opgelost te worden. Waar het bij de opsporings-app al snel de goede kant op ging, passeerde er bij de bezetting toch wel de nodige opties. Met de op het toernooi geblesseerde Fleur ging het gaande de week weer steeds beter. Ook Aldo was aan de herstellende kant en liet, na aansporing van zijn eega, de hele week gesmeerd verlopen. Colin had de dag na terugkomst hele zure benen gekregen. De laatste twee wedstrijden in België waren hem als speler toch parten gaan spelen, met nader onderzoek bij doctoren tot gevolg. Nu is de JO13-1 wel in het bezit van de meest allrounde speler van de hele vereniging, maar om rechtsback en keeper te staan in één wedstrijd, leek de leiding voor Diederik ook een beetje te veel van het goede. Dus was er met regelmaat contact over het speelgerechtigdheid van ‘de derde’ Sem, die zaterdag het doel diende te verdedigen. Na verscheidene telefoontjes en gescroll op de KNVB site, bleek vrijdag bij het invullen van het wedstrijdformulier dat de lange van Baren gewoon op doel mocht staan. Om het verhaal compleet te maken, meldde Colin zich vrijdagavond ook weer beter en kon hij dus ook nog mee als reserve voor Sem 3.

Net voordat de klok kwart voor negen sloeg verzamelde de talenten zich op het parkeerterrein van sportpark Markveld. Deze morgen stond de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van de Goudse Cricket & Footballclub op het programma. Of iedereen op tijd was kon de leider niet constateren omdat hij, tegen zijn eigen afspraken eerder deze competitie in, op eigen gelegenheid arriveerde in Gouda. Het excuus dat hij had, de JO8-1 die ook in Gouda speelde, werd gegrond verklaard. Op het complex van Olympia aangekomen trof hij echter geen geelbuik aan. Navraag in de commissiekamer bleek dat de talenten nog niet aanwezig waren. Er volgde een gesprek met de heer van den IJssel, werkgever van Lars bij de Complete techniek en tevens trainer van de Jodan Boys 1. Ook hij had niemand gezien en was aanwezig vanwege zijn functie als praktijkopleider van de hoofdtrainer van de talenten. Na een kort praatje bleken de vele meegekomen auto’s toch een parkeerplaatsje gevonden te hebben in de naburige wijk. Met gehaaste spoed werd kleedkamer tien opgezocht en kon er worden omgekleed. In de lange gang naar de kleedkamer fluisterde de talenten dat de hoofdtrainer van Jodan Boys ook naar de kleedkamer meeliep. Daar meldde deze zelf dat ze zich niets van hem aan moesten trekken en hij er in principe niet eens was. Terwijl er omgekleed werd, was ook de tactische bespreking te horen. Met name Sem 3 werd uitgelegd hoe uit te verdedigen bij balbezit. Voor de talenten was dit al gesneden koek. Aldo deelde bij het verlaten van de kleedkamer weer de gebruikelijke doping uit en het eerste veld kon worden opgezocht. Na een goede warming up kon er aan de wedstrijd begonnen worden. Deze voorlaatste wedstrijd stond voornamelijk in het teken van de kampioenswedstrijd van volgende week, thuis tegen Schoonhoven. De runner-up, met twee punten achterstand, zou toch geen misstap maken in hun thuiswedstrijd tegen het nog puntloze CKC. Met een punt moest de beste uitgangspositie voor volgende week wel kunnen worden veiliggesteld. Met een beetje spanning werd er afgetrapt en de talenten begonnen niet met de verwachtte, goede inzet. Voor de debuterende Sem 3 begon de kleine, multifunctionele pitbull, Diederik als rechter verdediger, Sem M en Sem B. centraal en Max op links. Wessel en Jacob stonden als verdedigend blok en moesten via aanvallende middenvelder Zegert de ballen op de flank aan Giovanni en Moos bezorgen. Centraal voorin moest het gevaar komen van Daan. Met Fleur, de twee Finnen en Colin als wissels, kon de wedstrijd worden gestart. In de vijfde minuut was er een aanval van Olympia dwars door het midden. Het geloste schot kon door Sem 3 in eerste instantie nog worden gekeerd maar op de rebound van de snelle rechterflank speler had hij toch het nakijken. De achterstand deerde de talenten niet en de rug werd gerecht. Vijf minuten later was het Wessel die van de zestien meter de bal terug lag op Max. Helaas, voor de in grote getale aanwezige oudewaterse supporters, had hij de bal weleens beter geraakt en zag zijn schot naast gaan. De talenten bleven doorzetten. Na een combinatie van Moos, Daan en Zegert werd de laatste speler onrechtmatig naar de grond gewerkt volgens het oudewaters publiek. De goed leidende scheidsrechter was van mening van niet en liet doorspelen. De weggewerkte bal kwam voor de voeten van Sem M en deze aarzelde niet. Zijn schot kwam net iets boven het hoofd van de Goudse goalie en die leek goed te vangen. Kennelijk was de stroefheid van zijn handschoenen gesleten en liet hij de bal over de doellijn stuiteren. Halverwege de eerste helft viel de volgende kans te noteren. Daan zette vanaf rechts voor. Gio baalde er van dat hij niet langer was, want hoewel hij dicht in de buurt was kon hij geen partij bieden aan de langere verdediger en doelman. Vijf minuten voor rust bediende de op rechts ontsnapte Moos de lange spits. Met een mooie beweging ontsnapte hij aan zijn twee directe tegenstanders, maar zag zijn schot onderkant lat weer in het veld stuiteren. De rebound van Daan werd door de keeper met zijn voet tot corner verwerkt. Met een gelijke stand viel bij rust redelijk te leven.

Nadat iedereen weer de kleedkamer had gevonden werd de limonade opgedronken. Hier werd de eerste helft doorgenomen. De stand was redelijk, maar het spel moest beter. De posities bij balbezit van de tegenstander werden nog even doorgenomen en zo waren de puntjes ook weer op de spreekwoordelijke ï gezet. Na tien minuten kwam de eerste wisselspeler binnengelopen voor zijn wedstrijdtenue en vertelde dat het bij de nummer twee nog 0 – 0 stond. ‘Daar hebben we niets aan’ was te horen, ‘als we zelf niet winnen’, werd er aangevuld. Finn D kwam na het warmlopen ook met deze mededeling binnen en deelde snel zijn koekjes uit. Na de doping werd weer het hoofdveld betreden en aan de tweede helft begonnen.

De eerste mogelijkheid was voor de gastheren. Na de aftrap werd de bal in de oudewaterse verdediging slecht onder controle gebracht. De goudse spitsen waren er als de kippen bij en schoten de twee – één al na twintig seconde in het oudewaterse doel. Zoals in de eerste helft waren de talenten niet zo snel uit het veld te slaan en direct werd er weer ten aanval gegaan. Daan werd door Moos weggestuurd op rechts. Zijn voorzet kon geen gevaar op leveren en werd tot hoekschop verwerkt. Moos trapte deze voor en kreeg de weggewerkte bal andermaal in de voeten. Zijn tweede voorzet was stukken beter en belandde bij de tweede paal op het hoofd van de ongedekte spits. Hij liep er alleen maar tegen aan en de gelijkmaker was een feit. De talenten geloofden in meer en er volgde nog enkele mogelijkheden. Vrije trappen van Max en Sem miste de juiste precisie. Daan onderschepte een opbouw van de kaaskoppen en omspeelde de keeper. Bij zijn inzet op het vrije doel zag hij de laatst overgebleven verdediger over het hoofd en zo kon deze de kans op voorsprong te niet doen. De gouwenaren lukte het wel om te scoren. Zij werden echter wegens buitenspel terug gefloten en de talenten gingen weer in de aanval. Een oprukkende aanvoerder raakte de bal lekker en zag hem volgens de hele oudewaterse afvaardiging via de onderkant van de lat, achter de lijn vandaan weer het veld in stuiteren. Dit werd door de kleine referee niet gezien(iets waar hij na de wedstrijd op terug kwam) en liet doorspelen. De laatste vijf minuten werd de numerieke meerderheid, na een grove charge op Daan, niet uitgespeeld. Na een spannende tweede helft, floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

In de veldbespreking na afloop werd de inzet geprezen. De trainer sprak over de goede en betere inzet in de tweede helft.

Aankomende zaterdag zal tegen Schoonhoven de ontknoping van het seizoen plaatsvinden. Met evenveel punten en een zelfde doelsaldo word dit de ultieme ontknoping. Kom allen de talenten aanmoedigen naar, wellicht, hun aankomende kampioenschap. De wedstrijd start om vijf over elf op sportpark Markveld.