Na een spannende bekercompetitie dit afgelopen seizoen wint het meisjeselftal onder de 17 (MO17-1) de KNVB bekerfinale district West II. Nooit eerder stond er een meisjeselftal uit Oudewater in een bekerfinale van de KNVB en schrijft MO17-1 daarmee geschiedenis voor het meisjesvoetbal in Oudewater.

Met een ploeg van een gemiddelde leeftijd van 14,8 jaar, gingen de meiden van FC Oudewater afgelopen zaterdag 1 juni naar de KNVB Bekerfinale in Barendrecht.

Daar moesten zij aantreden tegen de meiden van ARC MO17-1 uit Alphen a/d Rijn. Na een officiële opkomst met KNVB scheids- en lijnrechters begon de wedstrijd meteen strijdlustig. De meiden van FC Oudewater maakten binnen 2 minuten een doelpunt uit een goed voorgegeven corner van Vera. Puck kopte de bal in de hoek van het doel! FC Oudewater voerde de druk op met Lisanne, Puck, Vera en Fleur tegen ARC. Ze kregen de ene kans na de andere, maar helaas bleef een tweede doelpunt uit. Ze gingen met een 1-0 voorsprong de rust in. In de 2e helft moesten de meiden uit Oudewater uit een ander vaatje tappen, omdat ARC meer druk zette. Ze moesten meer de strijd aan op het middenveld. Onder leiding van Floortje wisten Fleur, Senna en Vera de duels te winnen. De achterhoede stond onder druk en moest menig aanval de halt toe roepen. Tess werkte een bal bij de 2e paal van de lijn weg. Leire moest regelmatig haar uitstekende keeperswerk laten zien en viel zelfs op bij een scout van Excelsior. Laura trok regelmatig een sprintje om haar tegenstander letterlijk uit te schakelen. Sophie van Schaik had haar tegenstander onder controle met goed verdedigingswerk. Sophie van den Hadelkamp schakelde haar tegenstander op een simpele manier uit door volhardend bij haar te blijven. Meta had aan de rechterkant alles onder controle en werd uit voorzorg voor haar zere knieën gewisseld. In de 2e helft had ARC het zichtbaar zwaar en moest dus regelmatig even rusten op de rubberen grasmat. De meiden van Oudewater kregen zo nu en dan nog een kans om te scoren. Nikita kopte uit een corner op doel maar had jammer genoeg niet genoeg snelheid. Lisanne en Puck maakten het de verdedigers van ARC zeer lastig door elke keer weer het doel van de tegenstander op te zoeken. Helaas kwamen hier geen doelpunten uit voort. De klok tikte door en de spanning werd bij de leiders Kevin en Mark steeds hoger langs de zijlijn. Teamgenoten Vonne en Jill, die door blessures niet mee konden doen, moedigden hun teamgenoten vol spanning aan. De meegereisde supporters moedigden de meiden uit volle borst aan. Uiteindelijk klonk daar het eindsignaal en volgde een enorme ontlading! Het feestje kon beginnen voor de MO17-1. Het werd uitbundig gevierd met de meegereisde opa’s, oma’s, vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichten en vrienden. Via de telefoon liet Jeffrey Brouwer weten zeer trots te zijn op de meiden van MO17-1. Hij verzorgt wekelijks de trainingen met Kevin Sprenkels voor deze fantastische groep.

Uiteindelijk werd met trots de grote beker mee naar Oudewater genomen, om bij de ouders van Sophie van den Hadelkamp feest te vieren. De meiden kregen een T-shirt van het bestuur van FC Oudewater en de ouders verraste de meiden met taart en een ijsbon.