Het uit de 4e klasse gepromoveerde RVC ’33 stond op de laatste plaats voor aanvang van deze wedstrijd in Reeuwijk-Dorp en merkt dat het spelen in een hogere klasse niet meevalt. Dit team moet zijn eerste punten in deze klasse nog behalen, maar dat zou vandaag weer niet lukken. Op deze zonnige, heerlijke voetbaldag (de dienstdoende scheidsrechter, de goed leidende heer van der Made, vond het zelfs verstandig om halverwege beide helften het spel stil te leggen voor een drinkpauze) was FC Oudewater de veel betere ploeg en de uitslag van 3-13 had zelfs nog hoger kunnen uitpakken.

Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk kwam FCO ook dit keer fel uit de startblokken. Nadat Reeuwijk uit een corner ver over had gekopt nam Oudewater het heft in handen. Jasper Kooman werd op het middenveld goed aangespeeld en haalde van 30 meter verwoestend uit en zag de bal net onder de lat binnen slaan (0-1, 3.) Een minuutje later was RVC dicht bij de gelijkmaker. Een hoekschop zeilde over de hele Oudewaterse verdediging heen en werd bij de tweede paal maar net naast geschoten. Een ingooi van RVC werd iets later veroverd aan de linkerkant. Een balletje breed bracht Jasper K weer in stelling, die even buiten de zestien dit keer met zijn rechterbeen uithaalde. De keeper had dit niet verwacht, stond als aan de grond genageld en zag de bal bij de linkerpaal binnen rollen (0-2, 5.) In de 8e minuut werd Stijn Slager op rechts diep gestuurd, maar zijn schot ging centimeters voorlangs. Een foutje in de Oudewaterse defensie, die een diepe bal niet goed verwerkte, zorgde ervoor dat de spits van de blauw-witten onze keeper Lars Stafleu met een verre lob kon verschalken (1-2, 9.) Oudewater ging daarna gewoon door met de aanval zoeken en al snel wist Jasper K met een mooie steekbal naamgenoot Jasper de Wit op links diep te sturen. Zijn inzet werd ten koste van een corner door de keeper onschadelijk gemaakt. RVC wist zich voorlopig staande te houden en was in de 15e minuut weer eens gevaarlijk. Geklungel in de rood-wit-blauwe verdediging leidde tot een afstandsschot, dat een half metertje over ging. Na 21 minuten leek Jasper K zijn hattrick te voltooien, na een mooi passje van Tim van Hoorn zag hij zijn schot via een vijandelijk been net langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet belanden. Vlak voordat het halve uur vol was, kreeg Dyron Maat een goede kans. Op links diep gestuurd door Jasper K leek hij de doelman te gaan omspelen, maar die kon nog net een hand achter de bal krijgen. De derde Oudewaterse goal liet echter niet lang op zich wachten. De mee opgekomen laatste man Jorn Slootjes onderbrak een Reeuwijkse aanval en stuurde Jasper de Wit maar weer eens diep. Met een vrij veld voor zich liet hij zijn tegenstander kansloos in een lange sprint richting doel en met een gekruist schot in de lange hoek passeerde hij de doelman (1-3, 30.) 2 minuten later was het weer raak, Jasper K wist op links de achterlijn te halen en trok de bal scherp terug. De inlopende Jasper de W schoot de bal knalhard door een woud van verdedigende benen en liet de keeper kansloos (1-4, 32.) Nog geen 60 seconden later was de doelpuntenmaker de aangever, zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door de invliegende Stef Heijnen bij de eerste paal binnen getikt (1-5, 33.) Na een combinatie tussen dezelfde twee spelers vlak voor rust kon Stef weer inschieten, de bal werd gered door de keeper en ook zijn tweede schietkans werd door de keeper ternauwernood gered.

Vroeg in de tweede helft veroverde Tim de bal op het middenveld, passte op de nieuwe linksbuiten Jurrian Goudriaan, die omspeelde zijn tegenstander maar werd op de rand van het zestienmetergebied getackeld. De vrije trap hierna leverde slechts een hoekschop op, via de rug van een Reeuwijker verdween door JK ingeschoten bal over de achterlijn. Door Stijn ingebracht, belandde de bal na wat omzwervingen voor de voeten van de mee op gekomen voorstopper Dave Schimmel, maar zijn schot vanaf een meter of twaalf ging een halve meter over. RVC kon niet veel anders doen dan verdedigen en gokken op een uitval. Zoals in de 48e minuut. De linksbuiten kapte zich vrij en gaf een pass op zijn kompaan op rechts, maar diens schot, uit een moeilijke hoek, ging ruimschoots over. 10 minuten in de tweede helft wist FCO de score op te voeren. Dyron kreeg de bal op het middenveld en met een mooie lob achter de verdediging bereikte hij Stef, die zo’n zelfde lobje in huis had en de bal over de keeper tikte en zijn tweede van de middag liet aantekenen (1-6, 55.) 1 minuut later had Dyron de 7e treffer op zijn voet, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Helaas voor hem maar voor heel even, want in de rebound scoorde Jasper K zijn derde van de dag (1-7, 56.) Een fout achterin bij Reeuwijk gaf Jurrian vrije doortocht richting goal. Zijn eerste inzet werd gestopt door de doelman en de rebound smoorde tussen de benen van een verdediger, die niets beters wist te doen dan de bal over de zijlijn te knallen. Uit die ingooi werd Jurrian wederom gevonden, die van dichtbij met buitenkant links afdrukte (1-8, 58.) Balverlies achterin leidde tot een tweede goal van RVC, de linkerspits kwam hierdoor vrij voor de keeper en faalde niet (2-8, 62.) 5 minuten later was de marge weer 7 goals. Een rommelige aanval eindigde ter hoogte van de penaltystip bij Stef, die met de rug naar het doel in balbezit kwam. Razendsnel gedraaid wist hij het net te vinden met een hard schot in de rechterhoek (2-9, 67.) De eerste hattrick in zijn nog jonge carrière! Vanaf de aftrap deed RVC meteen iets terug, de linksbuiten werd door Niel van Winden net iets binnen het strafschopgebied op de hakken getrapt en de scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Nadat hij even moest wachten met het nemen van de penalty vanwege een te maken video-opname van zijn penalty, benutte de van de andere kant van het veld over gekomen keeper dat buitenkansje onberispelijk met een hard schot in de rechterbovenhoek (3-9, 68.) In de 70e minuut werd de ‘Tien’ voor FC Oudewater gehaald. Na een corner en wat gekluts in de zestien wist Stef de bal over de keeper te lobben (3-10, 70.) De keeper van Reeuwijk wist iets later met zijn zoveelste redding een derde goal van Jasper de W te voorkomen, diens schot spatte uiteen op zijn vuisten. Maar het was slecht uitstel van executie, de volgende Oudewaterse goal liet niet lang op zich wachten. Na goed doorzetten van Jurrian op links belandde de bal bij Tim, die netjes afrondde in de verre hoek (3-11, 75.) 10 minuten later had Mitchell de kans van zijn leven om te scoren, na een kort genomen corner schoot hij de bal hard in, maar de doelman kon de bal nog net onder de lat vandaan tikken. Met nog 10 minuten op de klok wist Niels van Winden (na een prachtige actie achter het standbeen om) Jasper K te bereiken en die krulde de bal met rechts in de rechterbovenhoek (3-12, 80.) Vlak voor tijd werd de einstand bereikt. Nadat Reeuwijk een indirecte vrije trap in de zestien, na gevaarlijk spel van Tim) knullig had vergooid (ver over het doel geschoten met alle Oudewater-spelers op de doellijn), werd de eindstand bereikt. Een mooie bal over de verdediging bereikte Jasper K, die zag zijn stiftje over de keeper in eerste instantie tegen de lat belanden, maar hij was in de rebound wederom succesvol (3-13, 88.)

Voor wie het overzicht is verloren, nog eenmaal de doelpuntenmakers: Jasper Kooman (5x), Stef Heijen (4x), Jasper de Wit(2x), Tim van Hoorn (1x), Jurrian Goudriaan (1x)

Door deze overtuigende zege is het team geklommen op de ranglijst naar de 5e plaats, al is deze stand enigszins vertekend, sommige teams hebben al 5 keer gespeeld, andere slechts 2 maal. Voor volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, op 7 april spelen we om 12.00 uur (weer) uit tegen Moerkapelle JO19-1.

Dan zal leider Sjaak van Winden zijn kunnen moeten tonen, de andere 2 leiders bezoeken dan de wedstrijd Manchester City – Manchester United.