scandeerde “communicatie!” over het veld om de koploper te kunnen bestrijden. En
uitwisselen door op elkaars signalen te reageren” bracht hij een diepere waarde van
het edele voetbalspel in de strijd. Wouter ging wat wild te werk, doch onze defensie
kon goed staande blijven tegen de snelle aanvallers, boomlange kerels.
En dat werkte, met name in de 1e helft.

Na 20 minuten waren er bij ons al 4 opgelegde scoringskansen achter de rug. In
balbezit waren de teams van hetzelfde nivo (49,5-50,5)
Thijs, een en al beweging, brak goed door en gaf vervolgens Matthijs een kans om niet
te missen…..1-0. Daarna werd Thijs bijna uit de wedstrijd getikt. De 1-0 werd keurig
gehandhaafd tot na de pauze.

Eigenlijk konden we vaststellen, dat –met een beetje meer geluk- het 4-0 had kunnen
zijn…tenminste 6 doelrijpe kansen werden in de eerste helft om zeep geholpen,
jammer. Maar wat koop je ervoor?

Na de pauze werd het andere koek. De koploper trok massaal ten aanval onder leiding
van nr 4, die het team vleugels gaf. Jeroen stond als een dijk, Wout knalde de bal van
penaltystip tot de stip van de tegenstanders en dat gaf onze voorhoede weer leuke
kansen. Maar een ogenblik van onzekerheid schoot in het team en de bal ging via de
lat onhoudbaar voor Jari in de touwen. (1-1). Boet werkte zich het habbeschappie,
Tycho was zeker een prima vervanging en beet zich vast aan zijn opponent. Zeb
werkte keihard en Tom, op een ongewone plaats, trachtte mooie voorzetjes te geven
en de bal als een magneet naar zich toe te trekken.

Was er in de 1e helft sprake van een duidelijk overwicht, in de 2e helft werd dit door
de Alphense boys omgekeerd, ze zijn dan ook duidelijk koploper! Balbezit: 15,5- 84,5.
Onze mannen hebben gewerkt als een paard en dat ging tot het einde door. De coach
gooide Boet nog in de strijd om de voorhoede om de voorhoede te versterken en zag
nog steeds kansen voor winst, maar het mocht niet baten. Een prachtig gelijkspel
tegen zo’n team is zeker geen schande en verdient een grote pluim!
Met nog een paar wedstrijden voor de boeg is een 3e plaats haalbaar en dat gevecht
begint volgende week al met Rijnstreek…met de inzet van nu gaat Rijnstreek ten onder.