FCO 19-2: ONTERECHT VERLIES TEGEN ZWAMMERDAM 19-1 (1-2)
Het zou geen gemakkelijke pot worden, want Zwammerdam had vorige week 7-0 winst geboekt.
Maar wat zegt dat eigenlijk? En toch boezemt zo’n uitslag enig ontzag in…..Onze mannen waren
in ieder geval gewapend! Aanvankelijk ging het spel aardig heen en weer met de Zwammerdammers
iets meer in de aanval. FCO liep af en toe in het samenspel op vierkante wielen en trok soms een
prutlipje tegen die grote mannen die gemiddeld 1,769 jaar ouder waren en 13,452 cm langer.
In de 20e minuut werd onze tegenstanders een penalty toegekend, maar die werd tegen de lat
geknald, dus dachten we de brilstand na de eerste helft te bereiken. Helaas, een slordigheidje in de
defensie liet FCO tegen een achterstand aankijken (0-1)

De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld met gevaarlijke counters van onze tegenstanders,
die vaak iets sneller waren dan de onzen. Onze aanvalsdrift werd wat intensiever onder leiding van
Matthijs, die een Zuivere pinantie kreeg toegewezen wegens zeer gevaarlijk spel. De pengel
werd foutloos door Niek ingeschoten, dus een gelijk spel zou toch een mooie uitslag worden.
Tycho kleefde weer goed bij zijn opponent. Casper werkte zich vele slagen in het rond. En doelman
Jari keepte foutloos. Tom verdeelde goed en gaf menig goede voorzet. Matthijs kon het net net niet
vinden.

De aanvoerder van Zwammerdam zweepte zijn mannen op en in de laatste minuten kon onze
verdediging het niet meer droog houden. Een kogel tegen de lat was de ouverture naar het verlies.
Het werd in de laatste minuten 1-2 en vervolgens deed FCO met goede mentaliteit alles om de pot
gelijk te trekken, maar helaas.
Over de hele pot bekeken waren de partijen ongeveer gelijk in sterkte. Het samenspel van FCO
was nog niet wat het moet zijn, maar biedt goede mogelijkheden. Het ego-gebeuren moet bij de
aanvallers wat beperkt worden. Ons team verdient een pluim voor de inzet. De conditie moet
nog worden opgevoerd, want de tegenstanders bleken vaak net iets sneller bij de balbehandeling.
Zwammerdam heeft een heel goed team, MAAR FCO OOK, dat moeten we in het vervolg niet