En dat op een heerlijke zonnige herfstdag op het kunstgras van veld 3. Er werden gissingen gemaakt, want Woerden stond onderaan. Het publiek, ook wel de 12e man genoemd,was vrij ruim vertegenwoordigd. En geïnspireerd door het Nederlands Elftal en de altijd positieve coach Quint waren de verwachtingen hoog gespannen. Toch was de start niet bepaald voetverdovend, hoewel na enkele minuten een keurige assist van Tom aan Matthijs een intikkertje was. Maar een verdedigingsfoutje (werd
Tycho gemist?) had tot 1-1 kunnen leiden. Reden voor Dante om met een rush naar de keeper de 2-0 van zijn slof te laten vertrekken.
Jeroen en Zepp waren dominant aanwezig en Finn toonde zich manmoedig in dit strijdgewoel. Boet en Matthijs vonden elkaar vervolgens blindelings en Matthijs scoorde nog eens feilloos en vlak voor het einde van deel 2 scoorde Tom uit een onmogelijke hoek de 4-0. Zo’n stand was niet geheel onmogelijk en was te wijten aan een matig spelend Woerden dat steeds even te laat kwam, ook na de eerste helft.

Tijdens de pauze de koppen nog eens bij elkaar gestoken. De beuk moest er in en er moest gepompt worden. En dat gebeurde. Tiki-Taka. De Woerdenaren werden weggespeeld. Maar eerst moest er nog een bittere pil geslikt worden voordat het feest begon, want de tegenstander kreeg op de rand van de 16 een terechte vrije trap en de opstelling van de onzen, incl. die van keeper Stan, was niet geheel vlekkeloos. Het werd warempel 4-1. Dat was het duidelijke sein, waardoor alle rood-witters wakker werden en het vervolg was weergaloos, zelfs zo, dat de stand soms niet onthouden werd, gelukkig was er een scheids die onberispelijk zijn functie vervulde. Het werd gallery play zonder arrogantie, speels en mooi om te zien, prima samen-spel, waarbij Finn en Stan J. er vinnig tegenaan gingen. Alles ging naar voren en daardoor werd aan Woerden nog een doelpunt gegund.

En de beloning: 8 mooie doelpunten in de tweede helft van verschillende spelers. En……..de tweede plaats in de competitie er kan meer, nu we dit gezien hebben! We raakten even de tel kwijt, maar Matthijs, die af en toe zijn turbo aanzette, scoorde er 6 in totaal, dus 2 hoedentrucs. En voorts waren er doelpunten van Tom, Koen, Zepp, Nick, Dante en Boet, als ik mij niet vergist heb. Leuk kijkspel en… alle hens aan dek voor het kampioenschap.