Bunnik’73 – FC Oudewater 2-2

Het oog van de naald had zaterdagmiddag wel erg grote afmetingen. In een vermetele poging toch nog drie punten uit Bunnik mee te pikken, liet de Oudewaterse defensie de deur enkele malen op een royale kier staan. De gevaarlijkste aanvaller aan de zijde van de gastheren – Noud van Wijk – , die ook al voor de rust tweemaal tot scoren was gekomen, wist tot tweemaal toe het gecreëerde buitenkansje niet te verzilveren. In de 87e minuut van de officiële speeltijd liet hij het afweten en ook in de 94e minuut gaf hij niet thuis. FC Oudewater kwam dan ook met de schrik vrij. Er werd tot tegen de klok van half vijf gespeeld omdat scheidsrechter Ambachtsheer het spel 9 minuten na de hervatting moest stilleggen wegens een zware blessure van Oudewater’s Björn Stalvord. Die kwetste zijn enkel dusdanig dat hij per brancard het veld moest verlaten. Later zou blijken dat de enkel in ieder geval gebroken is, wellicht moet er nog een operatie volgen. Na een geslaagde poging het kopduel van Wijk te winnen, viel een tweetal tegenstanders precies op de enkel. Joost Miltenburg kwam de ongelukkige libero vervangen.

Binnen de minuut

Binnen éen minuut keken de gastheren tegen een 0-1 achterstand aan. Een slimme steekpass van verdediger Niek Sluijs bereikte Wouter van Sprundel en die liet doelman Van Manen kansloos. Een tiental minuten wist Oudewater het spel zich op de helft van Bunnik te laten afspelen, maar allengs kwam de zaak in evenwicht. In de 11e minuut verloor doelman Kay van den Heuvel een luchtduel van Noud van Wijk en was de gelijkmaker een feit; 1-1.Overigens bleef de scheidsrechter in dit geval behoorlijk in gebreke, de doelman werd immers binnen zijn doelgebied aangevallen c.q. het handelen onmogelijk gemaakt! Pogingen van Griffioen om zijn rushes te ondernemen werden steevast verijdeld, maar in de 19e minuut slaagde hij er niettemin in om de bal panklaar voor de voeten van aanvoerder Venhof te leggen. Die drukte beheerst af; 1-2. De thuisclub grossierde onderwijl in hoekschoppen en stelde tegenover het combinatievoetbal dat Oudewater met wisselend succes speelde het hanteren van de lange bal vanuit de laatste linie. Het verdedigen hiervan leverde de Bunnikers de vele corners op. Zonder verdere kwalijke gevolgen. Die waren er voor de thuisclub ook niet toen Bart Griffioen zowel na voorbereidend werk van Venhof als na een rush van verdediger Van der Neut de trekker kon overhalen. De kracht hiertoe leek te ontbreken en het vergroten van de marge bleef uit. Het waren de mannen uit Bunnik die nog voor de rust wisten te scoren. Tegen de veldverhouding had Van Wijk in de 41e minuut een verrassing in petto die de thee minder deed smaken; 2-2.

Ritme weg en meer spanning dan goed voetbal

Na het incident dat de blessure voor Stalvord opleverde kwam aan beide zijden het wedstrijdritme niet meer terug. Wel bleven beide teams pogen de winnende treffer op het bord te krijgen. Tevergeefs! De toeschouwers moesten genoegen nemen met spanning in plaats van goed voetbal. Werklust ging boven precisie. Bart Griffioen beleefde een moeilijk middag. De mannen uit Bunnik leken zich bijzonder op hem te hebben ingesteld en hielden de frêle linkerspits onder de spreekwoordelijke duim. Slechts verdediger Lars Veenbrink moest zijn werkzaamheden hieromtrent in de 74e minuut met een gele kaart bekopen. Mogelijkheden aan Oudewaterse zijde waren er wel degelijk, maar een hard schot van Miltenburg, een niet bestrafte overtreding op Wouter van Sprundel binnen de beruchte lijnen, indraaiende vrije trappen van Djardo Boele en een kopbal van Van Sprundel leverden uiteindelijk niets op. Uiteindelijk leek iedereen zich wel in de puntendeling te kunnen vinden.