Aarlanderveen – Oudewater  1 – 5

Al in de eerste minuut werd de toon gezet, het zwaar onder druk zetten van de Aarlanderveense verdediging was een opmaat voor de rest van de wedstrijd. Bijna de gehele eerste helft was er sprake van eenrichtingsverkeer naar het doel van gastheer-doelman Vermeulen. Verslapping aan Oudewaterse kant en het inzetten van de snelle Lekan Adekanye bij de ”Veners” leek in deel twee van dit zaterdagmiddagpotje toch enig verschil te gaan maken, uiteindelijk viel dat allemaal wel mee.

Hilarisch moment
In de eerste vijf minuten zat een ieder eigenlijk al te wachten op het eerste doelpunt. Het snel druk zetten leidde echter wel tot veel kansen, maar niet tot scoren. Niek Sluijs zag zijn doelpunt afgekeurd en duo Venhof/Kautz had aan het geluk niet aan hun zijde. In de dertiende minuut was het uiteindelijk wel prijs, een vloeiende combinatie tussen het eerder genoemde duo deed de bal voor de voeten van Tim Goes belanden en de 0-1 was een feit.  De eerste echte poging van Aarlanderveen om dichterbij te komen kon pas na 23 minuten worden genoteerd. Uit vrije positie wist Sallem Chemlali echter niets anders te presteren dan de bal ruim naast het doel van Arnold de Ruyter te kegelen. De eerstvolgende fraaie combinatie vond weer plaats tussen Menno Venhof en zijn aanvalsmaat Gijs Kautz, laatstgenoemde rondde het samenspel keurig af ( 29ste min. 0-2). Een hilarisch moment deed zich voor na een situatie van vermeend buitenspel voor het Oudewaterse doel. Iedereen in de Oudewaterse defensie bleef staan, maar toen het fluitsignaal uitbleef stond Chemlali al alleen, samen met de bal natuurlijk, vrij voor keeper de Ruyter. Zijn slimme boogballetje betekende voor iedereen de aansluittreffer en men was al op weg naar de middenstip. Echter tot een ieders verbazing was er toch nog een sta-in-de-weg namelijk de doellat. De Oudewaterse goalie kon tot zijn verwondering de bal uiteindelijk simpel oprapen. Kort voor de theepauze was het wederom het illustere duo Kautz/Venhof dat aan de basis stond van het derde Oudewaterse doelpunt, de afmaker was weer Tim Goes ( 0-3, 39ste min.).

Verse krachten, nieuw elan
De Aarlanderveense trainer Arjen Linstra bracht twee frisse spelers in het veld t.w. Stefan Kranenburg en Lekan Adekanye en het werd even een andere wedstrijd. De razendsnelle Adekanye creëerde in het begin van de tweede helft met regelmaat problemen bij de Oudewaterse verdedigers. Nadat Gijs Kautz eerst nog de 0-4 kon laten aantekenen (56ste min.) pikte de eerder genoemde snelle Aarlanderveense rechtsbuiten toch zijn doelpuntje mee ( 1-4, 65ste min.). Dit hadden er best nog wel meer kunnen worden, maar tot drie keer toe was de heldhaftige doelman de Ruyter er als de kippen bij om dit te voorkomen. Toen had trainer Harry Akkermans zoiets van tot hier en niet verder, zijn tactische ingreep bleek de juiste te zijn. Hierna was het weer een en al Oudewater wat de klok sloeg. Naast en op de lat waren het resultaat van de pogingen die Menno Venhof in het werk stelde om de score op te voeren en invaller Martijn de Goey zag keeper Vermeulen in tweede instantie miraculeus redden. Toch was het uiteindelijk Menno Venhof die de eindstand bepaalde, zijn eerste fraaie actie werd nog door Sander Vermeulen gedwarsboomd, maar na goed voorbereidend werk van Simon la Lau maakte de Oudewaterse nummer 10 het uiteindelijk netjes af (1-5, 90ste min.).