Oudewater – Schoonhoven 3 – 1

Nog altijd op het (te) warme kunstgras moest de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen worden afgewerkt tegen Schoonhoven. De eerste pakweg 20 minuten hadden de mannen uit de zilverstad wat meer grip op de wedstrijd dan de gastheren. Een eigen doelpunt via de rug van een Oudewaterse verdediger deed hier geen goed aan en even leek het of het een minder leuke middag zou worden (0-1, 6e min.). De kreet vanaf de Schoonhovense bank luidde: ‘laat maar rond gaan want daar hebben ze een hekel aan”! Wel dat hebben ze geweten, want Oudewater rechtte de ruggen en onderschepte meer en meer ballen dan hun tegenstander lief was. Elkasimi en De Leede konden proberen wat ze wilden maar werden telkenmale afgetroefd door de Oudewaterse middenvelders. Weer zo’n onderschepping kwam op naam van Mike Rijsbergen, die zette Bart Griffioen aan het werk en die faalde niet (1-1, 29ste min.). Tegen de rust aan was het Mike Rijsbergen die scoorde dit keer op aangeven van Walter van der Neut (2-1, 42ste min).

Na de wat warme thee in de rust gingen de gastheren door met waar ze gebleven waren, namelijk goed voetballen. .). Redouan Adoudy probeerde het nog een keer aan de overzijde van het veld maar zijn diagonale schot verdween over het Oudewaterse doel. Aan de andere kant tikte de Schoonhovense doelman Brouwer een bal net voor de “schietgrage’ voet van Menno Venhof weg. Brouwer die overigens meerdere malen goede dingen deed en daardoor een veel grotere achterstand voorkwam. Tegen het fraaie doelpunt van Menno Venhof in de 75ste minuut was hij echter niet bestand (3-1). De laatste minuten van de wedstrijd werden door Oudewater op het gemak volgemaakt, zo’n warme dag op het kunstgrasveld vreet namelijk toch aan je conditie.