Net voordat de klok kwart voor negen had geslagen, verzamelde de talenten zich op sportpark Markveld. Na de oefenwedstrijd van vorige week stond de laatste serieuze wedstrijd van dit seizoen op de planning. Voor de talenten moest er een beter resultaat uit de bus komen, dan de remise wedstrijd tegen de boys van de Zwervers in Capelle aan den IJssel. Om de druk op Woerden te houden, diende de drie punten in Oudewater te blijven. De uitwedstrijd tegen de gasten uit Gouda werd eind vorig jaar ruim gewonnen. De talenten trakteerde de talenten van Ona toen op een 3-0 verliespartij. Vorige week waren de gasten van vandaag nog de tegenstander van Woerden, maar voor een stunt konden zij niet zorgen. Dit ondanks de belofte op een goed patatdiner op sportpark Markveld.

Zonder dat de hoekvlaggen waren geplaatst(kleine stress bij de leiding?), werd met een lichte spanning begonnen. Ondanks de in grote getale gekomen supporters, werd bal onrustig rondgespeeld en er mocht niet geklaagd worden dat het na tien minuten nog 0-0 stond. In de beginfase had Ona het betere van het spel en er leek wel een coolsingelsyndroom op veld twee te hangen. Er werd toch steeds iets beter gevoetbald, maar de eindpass kwam steeds niet aan. Halverwege de eerste helft was er een schot/voorzet van Thomas waarbij Zegert dicht bij de tweede paal de bal kon intikken. Verder waren er nog een schot van Daan voorlangs en één van Jelmar die gevangen kon worden.

In de rust werden de talenten weer gewezen op het straf dekken van de tegenstander. Binnen vijf seconde diende de bal na verlies weer verovert te worden, anders zou de tegenstander te veel ruimte krijgen en wel eens terug in de wedstrijd kunnen komen.

De tweede helft begonnen de talenten met een verrassingsaftrap. Het leek op de aftrap van Olympique Lyonnais afgelopen donderdagavond, maar dan de betere versie daarvan. De bal werd na de aftrap meteen diep op rechts gespeeld. Daan was al vertrokken en zette voor. De bal werd echter door een Gouds been weggewerkt. Na de actie die volgde, werd de bal wederom voor het doel weggewerkt naar de zestien. Daar kwam de ouderwaterse aanvoerder voor zijn vent en ramde de bal tegen de touwen. De rest van de tweede helft hadden de geelbuiken de overhand, maar konden er niet veel kansen meer gecreëerd worden. De spaarzame uitvallen van de gasten konden geneutraliseerd worden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Miltenburg was de overwinning een feit.

Toch heerste er een rare sfeer. Iedereen was in gedachte bij de wedstrijd van Woerden die vanmiddag gespeeld zou worden. Bij punt verlies zouden de talenten kampioen worden. Het was niet heel hoopvol aangezien hun tegenstander onderste in de competitie staat.

De wedstrijd van Woerden werd door de laatste man met moeder en trainer Jeffrey aanschouwd. Na een kwartier stond de lijstaanvoerder al met 2-0 voor. Na de 3-0 kort na rust, kwam Soccer boys terug tot 3-1. Op onverklaarbare wijze werden er echter in de tweede helft 4 gele kaarten uitgedeeld aan de bezoekers en was er geen hoop meer voor de geelbuiken. Helaas is er vanwege het doelgemiddelde geen kampioenschap.

Toch is er door de jongens een keurige gedeelde eerste plaats bereikt.
Top Mannen, gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.