FC Oudewater-Hazerwoudse Boys 3-2

Wanneer scheidsrechters in de eindfase van een wedstrijd nadrukkelijk de stopwatch boven het hoofd houden ten teken van het stilzetten van de tijd, heeft dit meestal symbolische waarde. Scheidsrechter Hulters toonde zich zaterdag echter ‘zuiver in de leer’. En zo kreeg de thuisclub (en ook de bezoekers) maar liefst acht minuten toegemeten om de 2-2 gelijke stand nog te veranderen. Van de zijde van Hazerswoude was slechts een schotpoging van invaller Plaisier te vermelden. De thuisclub echter -door impulsen van Nick van den IJssel en Menno Venhof op het juiste spoor gezet- leek de geboden gelegenheid het meest risicovol te willen benutten. In blessuretijd verscheen Sjoerd Wiltenburg dicht bij het heiligdom van goalie Van Dijk, deponeerde de ingevallen Mike Rijsbergen een bal in het vijandelijke doelgebied en zorgde een vrije trap van Mike Snel voor een tumultueus moment binnen de zestien. Langs de lijn had men zich al bij een gelijkspel neergelegd, toen in de allerlaatste seconde alsnog een hoekschop mocht worden genomen. De klok gaf de 98e minuut aan, toen Gijs Kautz de bal op de lat kopte. De rebound was voor Sjoerd Wiltenburg die het leder dwars door de mêlee over de doellijn trapte; 3-2 en tijd!

Veel hoekschoppen
Het ‘stadionuurwerk’ had ook zijn dag niet. Wel konden de toeschouwers op hun vingers natellen dat het openingsdoelpunt er na iets meer dan een minuut in zat. Uit een hoekschop van Taher (na 16 minuten geblesseerd uitgevallen en plaats gemaakt voor Nick van den IJssel) doelpuntte Menno Venhof in de rebound; 1-0. Deze opsteker had ook zijn schaduwzijde, want de thuisclub speelde meteen behoudender dan gehoopt. De bal die Redney van Vliet als waarschuwingssignaal op de rechterpaal schoot leek daar mede debet aan. Via de hand van doelman Van den Heuvel werd het slechts een Hazerwoudse hoekschop. Sjoerd Wiltenburg deed nog wel verwoede pogingen aanvallende impulsen te verstrekken, maar slechts een afstandsschot van rechtsachter Simon LaLau (bijna 40 meter) oogstte bewondering. De FCO-defensie etaleerde zich niet als een toonbeeld van zelfvertrouwen, maar daarvan profiteerden de gasten niet. Terwijl de binnen gehaalde corners voor de meest opvallende momenten moesten zorgen, was er 9 minuten voor de thee plotseling een reuze mogelijkheid op de gelijkmaker. Spits Leo de Ruiter snelde op de uitlopende doelman Van den Heuvel toe, maar wist de bal niet te lobben. De handen van de goalie deden de rest. Countermogelijkheden aan Oudewaterse zijde sneuvelden in een pril stadium en toen Gijs Kautz Bart Griffioen met de buitenkant van de schoen bediende, was doelman Joren van Dijk op tijd ter plaatste. Ruststand 1-0, cornerstand 7-5.

Boys komen tweemaal terug
Zo snel als Oudewater de openingsgoal produceerde, zo snel was dat bij aanvang van de tweede helft het geval bij de bezoekers. Niet geheel bij de les gaf Kay van den Heuvel een corner weg en aansluitend schoot Menno Venhof letterlijk een gat in de lucht. Leo de Ruiter profiteerde; 1-1. Zeer snel bracht een getergde Venhof zijn persoonlijke balans weer in evenwicht. Na 56 minuten schoot hij op aangeven van Kautz met een snelle draai langs doelman Van Dijk; 2-1. Mike Rijsbergen kwam de geblesseerde Griffioen vervangen en die kon de gelijkmaker als veldspeler meemaken. De angst voor het maken van een mogelijke overtreding leek vanaf de zijlijn zo groot dat geen van de verdedigers Leo de Ruiter een spreekwoordelijke ‘strobreed’ in de weg wilde leggen. De spits profiteerde optimaal van de geboden mogelijkheid; 2-2. (63e min) Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg leken de Oudewaternaren wat meer aan te dringen. De keeper was Van den IJssel met een uitloopactie net te snel af en wist de bal voldoende te toucheren, Venhof deed een vermetele koppoging en Sjoerd Wiltenburg had op het moment suprême geen voorzet in huis. In de aanvalsopzetten leek onvoldoende ‘gif’ voor handen. En tussen de bedrijven door leken de bezoekers er geen bezwaar tegen te hebben zonodig de punten te willen stelen. Een inzet van Rens Louwers na 79 minuten getuigde daarvan. Met Roy de Jong voor Simon LaLau ging Oudewater de blessuretijd in. Met een niet voorspelde apotheose; drie punten in de allerlaatste seconde.

Opstelling Oudewater: Kay vd Heuvel, Simon la Lau (Roy de Jong), Jeffrey Brouwer, Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goey, Haitham Taher (Nick van den IJssel), Sjoerd Wiltenburg, Gijs Kautz, Menno Venhof, Bart Griffioen (Mike Rijsbergen).