Onze JO17-2 is er vandaag niet in geslaagd om zichzelf een vervroegd Sinterklaascadeau te geven en de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste CVC Reeuwijk JO17-1 in winst om te zetten. Na een doelpuntloze eerste helft kwam het team in de tweede op voorsprong, maar liet het Reeuwijk weer in de wedstrijd komen, met een 1-1 uitslag als gevolg. Helaas 2 punten laten liggen, waar winst de (gedeelde) koppositie had opgeleverd.

In ideaal voetbalweer werd er mooi op tijd afgetrapt. Het duurde tot de 6e minuut voor er een redelijke kans kon worden opgetekend. Kel kopte uit een hoekschop de bal ruim naast het doel. 6 minuten later was het Lars die een uitstekende kans creëerde, zijn dieptepass zette Mees alleen voor de keeper. Zijn schot passeerde wel de doelman, maar een verdediger wist op de lijn nog redding te brengen. De aanval liep nog door en uiteindelijk belandde de bal weer bij Lars, die het van afstand probeerde maar zijn schot naast zag gaan. Na een kwartier spelen het volgende kansje voor FCO. Na een mooie rush van Tijs kwam Danny op de rand van de zestien in balbezit, maar zijn inzet was te zwak om de keeper te verontrusten. In de 17e minuut leek Mees te gaan scoren. Uit een corner kon hij de bal inkoppen, maar hij schampte de bal slechts, waardoor die net voorlangs ging. Halverwege de 1e helft speelde CVC zich iets onder de Oudewaterse druk uit. De rechtsbuiten passeerde zijn mannetje, maar de voorzet vloog ongevaarlijk over alles en iedereen heen. In de 24e minuut kregen de Reeuwijkers een goede kans om de score te openen. Uit een vrije trap, gegeven na hands van Carlo, werd de bal hard langs de muur maar ook naast het doel geschoten. Even later kreeg CVC op bijna dezelfde plek, even buiten het strafschopgebied, weer een vrije trap, die ditmaal recht in de handen van Juran verdween. In de tegenaanval wist Pascal op links ver te komen. Hij passte op Jur, maar diens schot van zo’n 13 meter was een makkelijke prooi voor de goalie. Voor rust waren er nog kleine kansjes voor beide teams, de spits van Reeuwijk kwam een paar centimeter tekort om een voorzet in te koppen. Aan de andere kant miste het schot van Tijs de juiste richting om voor echt doelgevaar te zorgen. Met de bekende ‘brilstand’ werd de kleedkamer opgezocht.

Gelijk vanaf de aftrap werd FCO gevaarlijk. Jur ging er op links vandoor en werd net binnen/buiten de zestien getackeld door een verdediger. Waar de supporters hoopten op een penalty, besliste de scheidsrechter anders. Hij legde de bal een meter of 5 erbuiten en liet vanaf daar de vrije trap nemen. Die leverde niet meer dan een hoekschop op. In de 45e minuut belandde een FCO-corner in de voeten van Lars, zijn knal ging een halve meter langs de kruising. Iets later was FC Oudewater wederom gevaarlijk. Een door Koen geforceerde corner werd door Mees met een omhaal op doel geschoten, maar de keeper kon er nog net een handje tegen krijgen. De daaropvolgende corner werd door Lars goed ingeschoten, maar door een Reeuwijkse verdediger op de doellijn onschadelijk gemaakt. Na 53 minuten eindelijk Oudewaters succes. Jur zag zijn vrije trap door de muur gestuit worden, maar Tim schoot in de rebound hard op goal. De keeper kreeg de bal niet onder controle, Mees reageerde als snelste en tikte de bal van dichtbij achter de doelman (0-1, 50.) Een paar minuten later werd de bal op het middenveld verloren, maar verder dan een schot hoog over kwam Reeuwijk niet. Na een overtreding op Koen in de 57e minuut nam Kel de vrije trap. Die werd door iedereen gemist en ging rakelings voorlangs. 3 minuten later was Mees dicht bij zijn tweede goal. Een verre vrije trap van Carlo verraste de Reeuwijkse defensie, maar Mees kwam een teenlengte te kort om de bal langs de uitgekomen doelman te tikken. Die kwam met de schrik vrij toen de bal plots in zijn handen terecht kwam. In de 63e minuut viel de gelijkmaker. Na een Reeuwijkse aanval over rechts, werd de bal teruggelegd en een scherpe voorzet volgde. De spits liep uit de dekking van zijn tegenstander en nam de bal in één keer op de slof en passeerde de kansloze Juran (1-1, 63.) FC Oudewater leek even aangeslagen, maar herpakte zich snel en zocht weer snel de aanval. Een aanval over links via Jur bracht gevaar, maar zijn voorzet werd door de keeper bij de eerste paal onderschept. In de 68e minuut leek Oudewater te gaan scoren, de diep gestuurde Koen gaf een verre voorzet die door Mike bij de tweede paal werd ingekopt. Maar voordat de bal de doellijn passeerde was het een verdediger die de bal (onbewust) met de rug kon keren, waardoor het doelpunt uitbleef. 8 minuten voor affluiten was CVC kansrijk. Een aanval over links werd besloten met een knal op doel, Juran kon de bal niet klemvast krijgen, maar Mitchell wist de bal nog net voor een aanstormende Reeuwijker weg te werken. Diezelfde Mitchell stond 4 minuten voor tijd weer in het middelpunt van de belangstelling. Uit een ingooi kreeg hij in de zestien de bal, maar werd omver gekegeld door een verdediger. De leidsman wilde niets weten van een penalty en liet doorspelen. De enigszins groggy FCO-speler werd weer snel opgelapt en was al weer snel in zijn eigen verdediging nodig. Hij leek de bal volgens de regels te onderscheppen, maar de scheids besliste helaas weer in zijn nadeel en dat leverde CVC een vrije trap op, even buiten de zestien. Die werd hard en laag over de grond, maar ook ver naast geschoten. Dit bleek het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Later deze zaterdagmiddag lieten de uitslagen op de andere velden zien dat FC Oudewater een prachtige kans om medekoploper te worden had laten lopen. Door de 0-2 uitwinst van Floreant JO17-2 bij Jodan Boys JO17-2 had de koppositie gedeeld kunnen worden. De top 4 in deze competitie staat nu binnen 2 punten van elkaar. Op dit moment staat Jodan Boys samen met Floreant (2e op doelsaldo) aan kop, met 15 punten uit 6 duels, gevolgd door Alphia JO17-1 en FC Oudewater (4e, ook op doelsaldo) met 13 punten.

Volgende week staat de topper tegen Jodan Boys op het programma, om 14.30 thuis op ons eigen sportpark. Graag tot dan!